2010. augusztus 24., kedd

Tavasz van....

már legalább július, vagyis a tél közepe óta. Csak eddig nem volt időm feltenni a képeket.

Az idei tél - a tavalyihoz képest - szerintem elég enyhe, még akkor is, ha az éjszakák néha "nagyon" hidegek. Igazából nem tudom mennyire, mert ha hideg van, már nem megyek ki a házból :)))

A növényeinknek azonban ez meg sem kottyan, az eperfa már az új leveleket hozza, a levendula, rozmaring virágba borult, és már a szőlőt sem lehet metszeni.
Délelőttönként olyan jó meleg van a teraszunkon, mintha nyár lenne - miközben az utcafronton vagy lent a völgyben még fázósan magamra kell húzni a kardigánt, mert fúj a szél. A teraszunkon viszont mindig más az időjárás, mint bárhol máshol (kivéve az esőt: ha máshol esik, itt is). Télen a teraszunk meleg és szélmentes, nyáron viszont hűvös és szeles. Jól is esik az a döglesztő forróságban :)

Álljon itt néhány kép a kertünkből:

Őshonos ibolya



Eperfa

Fűszerek (menta, almás menta, ananász zsálya)


Kék áfonya (ősszel ültettük)

 Nárciszok júliusban...


... és augusztusban (májusban ültettem őket)
 Rozmaring

 Levendula
 Mikulás-virág (bokor)


6 megjegyzés:

Emo es Gergely írta...

Ennek a bejegyzesednek nagyon, de nagyon orulok! A tavasz a kedvenc evszakom a narciszokert pedig teljesen odavagyok kora tavasszal!

Alexandra írta...

Hát, nálam lassan el is virágoznak :)
De a tavasz már biztosan itt van, egyre melegebb van.

GasztroRéka írta...

Almás menta,hm ilyet még nem hallottam! Írhatnál róla a másik blogodban.

B. Gabi írta...

amióta kimentél, rá kellett jönnöm, a világnak másik fele is van :) furcsa ezt ősszel olvasni, hogy "itt a tavasz" :) ideális esetben utazgatni kellene a nyár után, hogy sose kelljen a télikabát, mondom ezt én, aki szereti a havat :)

Alexandra írta...

Általánosságban nem vagyok odáig a télért, de azért az igazán nagy havat én is élvezem. Itt még hiányolom is, úgyhogy ha a gyerekek egy picit nagyobbak lesznek, biztos haza fogunk egyszer utazni karácsonyra és utána egy kis síelésre (férjem minden vágya :) )

B. Gabi írta...

no végre egy utalás ;)
csak kapjátok is el a havat, mert azért (tudod Te), itt eléggé szeszélyes a tél a hóval.... vagy nincs sokáig, vagy egyszercsak a legváratlanabb időben nyakunkra zúdul egy váratlan reggelen. ha tutira akartok menni, akkor nem haza jöttök sílécekkel, hanem innen ugrotok át pl szlovákiába, vagy osztrákiába :)