2010. október 19., kedd

Vasárnapunk képekben

Vasárnap gyönyörű, nyárias idő volt. Délelőtt elmentünk a narrabeen-i vásárba, majd Colaroyban, egy tengerparti étteremben ebédeltünk. Míg az ételre vártunk, Zsebi a homokban játszott:











Ebéd közben pedig delfineket láttunk! Amióta itt vagyok, még soha nem láttam delfineket Sydneyben! Na, a férjem sem :)))




Ebéd után elmentünk egy kertészeti kereskedésbe, ahol nem dísznövényeket árulnak, hanem minden olyat, ami egy önfenntartó kertbe szükséges. Így rengeteg gyümölcsfát, fűszernövényeket, őshonos növényeket, sőt: tyúkot, kakast, kacsát és nyulat is.
Zsebi olyan jól érezte magát, mintha a játszótéren lett volna :) A kertészetben volt néhány gyerekbicikli, gyerekautó, ezeket persze mind kipróbálta. Megcsodálta a tyúkokat, csibéket és néhányszor körbeszaladta a gyümölcsfákat.





Mi meg közben jól bevásároltunk: találtunk egrest, piros ribizlit, törpe őszibarackfát, szőlőt, málnát, cabbage (káposzta-) pálmát, szelíd gesztenyefát - hú, felsorolni is sok :) Amikor hazajöttünk, el is ültettük őket. Képek majd legközelebb.

Szép napunk volt :)

6 megjegyzés:

Szandra írta...

Szia,

megkerdezhetem, hogy melyik kerteszeti kereskedesbe voltatok es hogy merre van?

Szandra írta...

Feluton elkuldtem a megjegyzest ;) Csak meg annyi, hogy nagyon jok a delfines kepek :)

Alexandra írta...

A New Leaf Nursery-ben voltunk, ami a 224 Powder Works Rd alatt található, Elanora Heights-on.
Ahogy a Powder Works Rd-on megyünk a Mona Vale Rd felé, bal oldalt van, a Powder Works Rd és a Wilson Avenue találkozásánál. Ki van rakva a sarokra egy nagy tábla, hogy tyúkok és kacsák is kaphatók. De gondolom, ti nem arra hajtatok :D

B. Gabi írta...

hogy irígykedek... :) de ezt még sosem mertem leírni. ehh...

Szandra írta...

Szia,

koszi a cimet. Voltunk a kerteszetben, nagyon tetszett. Eddig sehol nem lattam malnabokor palantat. Egyik kedvenc gyumolcsom, de itt Ozziban nagyon dragan lehet venni. Sajnos :) en csak disznovenyekkel es egy mangofaval lettem gazdagabb, de ha lenne kertem, akkor afonyat es malna palantat biztos vettem volna, meg a ribizlit es az egrest :) es meg sok mindent. Na de ha majd lesz csaladi hazunk akkor mar tudom hova menjek ;)

Alexandra írta...

@Szandra:
Szerintem mi az utolsó málnabokrot hoztuk el. Már azon is csodálkoztam, hogy még volt szőlőjük - ilyenkor általában már nem lehet kapni.

Málnát én az ebayen vettem már többször. Most utoljára 6 db-ot Melbourneből, amik elég nyamvadtul néztek ki, amikor megérkeztek, de az eladó útmutatása szerint vízbe áztattam, majd elültettük őket, és úgy tűnik, feléledtek. Elég kicsik még, úgyhogy időbe telik, mire megnőnek.
Kb. 1 hete vettem még 20 db (!) málnatövet innen Sydneyből, összesen $30-ért, amit majd kedden fogok megkapni. Ezek kb. 60 cm-es kis bokrok. Eredetileg magunknak kellett volna kiásni, de kiderült, hogy nem a szomszédban vannak, hanem távolabb. Az eladó meg felajánlotta, hogy ő kiássa nekünk, sőt, hazafelé be is ugranak velük :)))

Férjem nem érti, mire ez a nagy málna imádatom és minek nekünk 20 tő... de te biztos érted :)))