2010. október 1., péntek

Mindig meglepődöm azon,

hogy milyen okos dolgokat művel Zsebi.
Lehet, hogy más gyerekek is ilyenek, de egyelőre nincs összehasonlítási alapom. Igazából nem is az összehasonlítás miatt mondom, egyszerűen csak meglepődöm azon, hogy mennyire értelmes tud lenni egy másfél éves gyerek.

A napokban, amikor a kertben dolgoztam, virágokat (fűszernövényeket) ültettem két kerámia csőbe (igen, ezek csövek, amik függőlegesen állnak ki a földből. De hogy miért, azt ne kérdezze senki, nem mi raktuk oda őket, úgyhogy fogalmam sincs, volt-e valaha funkciójuk). A növényeket, ahogy beléjük helyeztem, körbepótoltam egy kis virágfölddel.
Amikor befejeztem a műveletet, a kert másik szegletébe mentem Zsebivel, hogy újabb adag cukornád mulcsot szórjak szét. Zsebi közben elfoglalta magát. Az egyik fa mellett állt egy műanyag doboz, amiben falevelek voltak eredetileg, de egy hét alatt termékeny masszává álltak össze. Úgy nézett ki, mint a nedves virágföld. Pár méterre tőle két nagy cserepes növény állt, kiültetésre várva. Zsebi fogott egy kis lapátot és a termékeny masszát lapátonként elkezdte a cserepekbe hordani...

Azon nem csodálkozom, hogy amikor teregetek és Zsebi egyenként adogatja nekem a nedves ruhákat, akkor mielőtt a kezembe adna egyet, mindig megrázza - hisz ezt látja tőlem minden egyes alkalommal. Ezen csak jólesően mosolygok. 
De amikor kiszedi a nedves ruhát a mosógépből egy lavórba (a felügyeletem mellett) és megtalálja a ruhák között a mosódiós vászonzsákot és azt automatikusan a pult tetejére teszi a lavór helyett - akkor bizony meglepődöm, hogy milyen okos ez a gyerek, hisz ezt nem láthatta tőlem egy perccel korábban :)

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Zsebi okos és kész! :)

Én is mosódiózok. :)

Alexandra írta...

:)

Neked hogy vált be a mosódió? Én nagyon elégedett vagyok vele.

B. Gabi írta...

Nemhiába mondják, hogy a gyerek nem hülye, hanem kicsi. Nem is gondolná az ember, hogy egy ilyen kis ember mennyire okos, és ügyes... Szívják magukba a tudást :)

Alexandra írta...

És bizonyíthatóan a szelektív hallás is működik már ebben a korban :D