2010. október 11., hétfő

Apró-cseprő

Legalább két hónapja mondogatom a férjemnek, hogy milyen jó, hogy már ekkora a hasam, mert most már egyértelműen látszik, hogy nem dagadt vagyok, hanem babát várok.
Erre a szerdai úszáson, ahova hetente viszem Zsebit és magam is fürdőruhát húzok, kiderült, hogy a többi anyukának még csak most tűnt fel, hogy terhes vagyok...

***

Párom keresi a tiszta farmernadrágját, amit már hetekkel korábban kimostam, hogy hol van. Előhúzom neki egy nagy adag vasalni való alól (nem, azt nem szoktam vasalni...), mire Zsebi berohan a szobába, kezében apja zuhanyzás előtt levetett farmerjával és nyújtja, hogy "itt van!" :)

***

Vettem Zsebinek egy szájharmonikát, mert szemet vetett rá a boltban és olcsó is volt. Gondoltam, bár egy másfél éves még nem tudja fújni, hátha általa rájön, hogyan fújja a forró ételeket (szokta őket ugyan fújni, de azért ez nem egy koncentrált fújás :) ). Még a boltban megmutattam neki, hogy is működik a masina - ahogy kijöttünk az üzletből, kb. két méterre tőle már ő is rájött :)

***

Étteremben ebédeltünk a hétvégén. A mosatlan tányérokat nem szedték le egyből, megvárták, míg mindenki befejezi a fogást. 
Zsebi megfogott egy üres tányért és odavitte a pincérnek. Aztán ezt megtette minden más mosatlannal is az asztalunkon :)

***

Mint korábban már írtam, Zsebi rákapott a C vitaminra. Naponta többször is jön, hogy kérne belőle. Ha kap, általában megengedem neki, hogy másodszorra is belenyúljon a dobozba, de azt a szemet már oda kell vinnie daddynek.
Múltkor, amikor odavitte és nyújtotta az apjának a vitamint (közben hangosan szólítgatva, hogy "eeee-eee-eeeeee"), ő persze nem figyelt, mire Zsebi egy "feladom" stílusban felsóhajtva bekapta a második szem C vitamint is a szájába. Az apja erre kérdőn ránézett, mire Zsebi kivette a szájából a vitamint és átnyújtotta az apjának :)

***
Zsebit hazahoztam az úszásról és lefektettem aludni. Teszek-veszek, pakolok - közben mintha valami zajt hallanék a hálószoba-fürdőszoba irányából. Mi ez a zaj??? Valami besurranó tolvaj?!? Lassan megközelítem az ominózus helyiségeket, közben fülelek. Igen, jól hallom a neszt. A különálló WC-ből jön. Na de ki tör be a WC-be??? 
Kezem a kilincsen, óvatosan kinyitom az ajtót - és ijedtemben szinte egyből be is csapom....!
Egy szarka van bezárva!! Hát, tolvajnak tolvaj, épp csak egy kicsit más, mint amire számítottam...
Rohanok a páromhoz a teraszra, hogy egy szarka van beragadva a WC-be, de még félig sem mondom, ő már kajánul vigyorog :) Természetesen Ő zárta oda be, hogy ebből majd tanul a madár és többet nem fog berepülni a házba. 
A rémült szarkát persze ezek után egyből kiengedtük (minden más ajtó becsukva, parfis a kézben, hogy megtalálja az ajtót).
Azt a képzeletetekre bízom, hogy nézett ki a WC a madár után... takarítása - büntetésként - a férjemre maradt.
És ugye mondanom sem kell, hogy kb. 10 perccel az eset után még egy szarka berepült a nappaliba :) Bár azt kötve hiszem, hogy ugyanaz a madár volt.

1 megjegyzés:

Unknown írta...

funny, cute, cute, cute, funny :D