2011. február 15., kedd

Sophie egy hónapos

Még csak tegnap született és ma már egy hónapos! El sem hiszem, hogy ennyire gyorsan repül az idő. Holnap már itt fog ő is szaladgálni, hogy Zsebivel együtt szedjék szét a lakást :)

Sophie szépen növöget, ma már 3380 g (születési súlya 2210 g volt). Arca is szemmel láthatóan kikerekedett, végtagjai sem olyan véznák már. Kezdi kinőni a koraszülött ruhákat :)
Nagyon nyugis baba, nem sokat sír - de nincs is oka sírásra, hisz sokat van karban, hordozókendőben. Éjszaka velünk alszik, így nem kell sírnia ahhoz, hogy felébresszen engem, ha éhes. Általában kétszer ébred fel éjjelente, evés után pedig pelenkacsere, közben pisi / kaki. 
9 napos kora óta gyakoroljuk az EC-t, vagyis rendszeresen a mosdóba végzi a dolgát a pelenka helyett. Kakis pelenkánk ritkán van, kicsit pecsétes gyakrabban. Na igen, a maminak is bele kell jönnie a dolgokba :)

7 megjegyzés:

B. Gabi írta...

Tényleg repül az idő :)
Ahogy a képet nézem, csak az a bugyuta brünnyögés jut eszembe, amit személyesen is mondanék: jajj de kis putyurka :) Amúgy nagyon szép, nyugodt baba, ez minden képen világosan látszik :) És tényleg szépen gyarapodik. Zsebi egyszer sem kéri már a cicit?

B. Gabi írta...

Ja, igen, elfelejtettem! Szája, álla teljesen Zsebi, szerintem nagyon fognak hasonlítani egymásra :)

Alexandra írta...

@Gabi:
Nem, már egyszer sem.

A képeken nem látszik, de Sophie-nak lesznek kis gödrei az arcán, amikor nevet :)

Mindenki azt mondja, hogy hasonlítanak egymásra. Érdekes, mert én csak a különbségeket látom :D

B. Gabi írta...

Neked is vannak némi gödreid, nem? Az újszülött képeken nem láttam hasonlóságot, de most, hogy kikerekedett a Kisasszony, az orr alatti rész engem Zsebire emlékeztet :) De ez úgyis majd akkor derül ki, mikor már nem lesz baba, azaz elkezdenek kialakulni az arcán a személyes vonások :) Majd elemezgetem akkor is :)

Vera írta...

Megeszem olyan édes. Nagyon kis szép baba. :)

Jó a tiédet nézegetni, meg olvasni róla, így lesz képem meg fogalmam arról, hogy mi vár rám :)))

Csaszarok írta...

Boldog Elso Honapot!

Nagyon szepen fejlodik a kicsi lany. Latszik rajta, hogy kiegyensulyozott.

Tunde

Alexandra írta...

@Gabi:
Igen :)

@Vera:
Ami rád vár, az még annál jobb, mint amit el tudsz képzelni :)

@Tünde:
Köszi :)