2011. február 9., szerda

A nap kérdése

A kisfiam szerint nem fair, hogy a mami mosogathat, ő meg nem. 
Tippek, hogy hogyan őrizhetem meg a lelkesedését...?

6 megjegyzés:

Csaszarok írta...

Szerintem Zsebi elmoshatja nrm torekeny dolgokat, ha kis samlirol szekecskerol feleri a mosogatot. De megoldas lehet, a jatek edenyek elmosasa kis lavorban stb.
Nalunk pont a forditottja van, senki nem akar onkent jelentkezni a mosogatasra, meg semmilyen hazimunkara.

Tunde

Kósa Márta írta...

Lili márciusban lesz két éves és mindenben segédkezik (ezt félve írom le, mert a drága leányzót a segédkezik szó érzékenyen érintené...).
Szóval együtt főznek, sütnek, kiszedi a gépből a ruhát, ugyanis Ö azonnal szóváteszi, ha megáll a gép, ha kikapcsol a mikro, ilyenkor nincs pardon azonnal cselekedni kell.
Magas székszerű alkotmányra áll és mögé az anyuka, négykezest játszanak. Megbeszélik a munkafolyamatokat és értékelik az eredményt.
Remélem Lili is olyan ügyes lesz, mint az anyukája /alias Kinga, alias Zsebi...)
Mikor kislány volt együtt sütött a Mamájával.)
Szóval mosogasson az a gyermek, és tanuljon meg mindent ügyesen, aminek az életben hasznát veheti.
Lelkesedés megőrzésé: a közös siker, s a sok-sok dicséret - nem csak mint nagymama, hanem mint kisded óvó is ezt vallom.)
Szép, szorgos napokat kívánok!

Alexandra írta...

@Tünde:
Technikailag nem tudom, hogy oldjam meg, hogy az igazi mosogatóban mosogathasson. Amikor még nagyon kicsi volt, egyszerűen beleültettem az egyik mosogatómedencébe :D De az most már nem bírná el :)
A sámli még alacsony, az etetőszéke távol van, a munkapultra ültetés sem működik, mert akkor meg a szivacsot az ölébe veszi és minden csupa víz lesz...

Alexandra írta...

@Márta:
Ma megkaptam a kérdést, hogy ha már Zsebi dolgozik a kertben, ő főzőcskézik és még fúr-farag is, akkor mikor játszik?!? :D
Nálunk is valahogy úgy zajlanak a dolgok, mint a te Liliddel:
Zsebivel akkor van a legkevesebb gond, amikor a konyhában velem van, ül a pulton és teljesen kiveszi a részét a sütés-főzésben. Veri a tojást, kavarja az ételt, kibontja a fokhagymát, és persze mindent megkóstol.
A mosógép - háááát, azt be sem kapcsolhatom nélküle :D Sőt, ha lejárt, és nem vagyok elég gyors, akkor újraindítja a programot...
A mosogatógépből is együtt pakolunk ki: én szedem ki az edényt, ő meg mindent a helyére tesz (bögréket és tányérokat is).
Valami magas hokedli-féle kellene nekünk is, amire rá tud állni a mosogatáshoz.

Margit írta...

Véleményem szerint az apróbb edényeket engedd neki át öblítésre

Kósa Márta írta...

A gyereknek ez játék, eközben fejlődik, hisz tapasztal, dönt stb.
Magas hokedli- az IKEA-ban lehet olyan két lépcsős alkotmányt venni, ami átmenet a Kis létra és a nagy sámli között (na ezt jól körül írtam...).
Kérdés van e nálatok is?
Lényeges, hogy a háta mögé férj, nehogy egy óvatlan pillanatban lepottyanjon.
Együtt lenni jó, s ha kicsit macerásabb is a házimunka, akkor is megéri.