2011. március 15., kedd

Kirándulás a Ku-ring-gai Nemzeti Parkban


















7 megjegyzés:

B. Gabi írta...

Óóóó, ez nagyon jó, tetszenek a képek, szép, és vidám család vagytok, jó nézni a képeket, Neked Alexandra nagyon jót tett az anyaság :) Ja, Zsebit nem szorította a cipő hónaljba? :)

Névtelen írta...

Teljesen megbotránkoztat az hogy a gyereken póráz van. Ez az egyik legnagyobb baromság amit egy szülő csinálhat a gyerekével, nem is tudom ki volt az az elmebeteg aki ezt kitalálta. A sok idióta szülő meg használja is. Belegondoltál már abba ha a gyereked visszanézi majd felnőttként a képeket nem fogja e megkérdezni (jogosan): " pórázt adtatok rám mint egy kutyára" És igaza lesz!
Tiszta röhej, vagyis inkább gáz. A gyerek jellemfejlődésének sem tesz jót, hogy a szülei pórázon vezetik mint más a kutyáját az utcán. Ha nem tetszik valami meg rántunk egyet rajta, mint a sok hülye szülő csinálja is. Akinek nehézséget okoz figyelni a gyerekére hogy ne csatangoljon el, az inkább ne szüljön. Nagyanyáink se rakták pórázra a gyerekeiket, mégis felnevelődtek. Gratulálok!

B. Gabi írta...

Névtelen, a hozzászólásaidból süt a rosszindulat, jobb lenne, ha meg sem szólalnál.
A gyermekhám egy okos, és hasznos találmány, épp az olyan korú gyerekeknek, akikben még nincs félelemérzet, de annál nagyobb kalandvágy. Nem póráz! Azoknak a családoknak is nagyon hasznos, akik nem pusztán a játszótérig mennek a gyerekkel pletykálni a többi dagadt kismamával, hanem felcuccolnak, és együtt mennek kirándulni, túl a játszótéren…
A gyerek épphogy nem érzi a "póráz" effektust, hanem csak a veszélyes pillanatban lehet visszafogni őt. Nem másabb ez, mintha elkapnád a gramancát, mikor pl. futna ki az autó elé.
Ha a többi posztot is olvasod (meggyőződésem), akkor nyilvánvaló lehet, hogy ez a család nem a családi pótlékért lett család (vicces is lenne), hanem mintaszerű életet élnek, szeretetben, ahol a gyerekek központi résztvevői a kis szövetségnek... A vak is látja, hogy nem másra bízzák a gyerekeket, rengeteg közös programjuk van, igenis foglalkozva van a gyerekekkel, mi itt, ebben a kényszer-országban csak szeretnénk úgy élni, ahogy Ők megtehetik, és meg is teszik….
Ja, és nagyanyáink korában farmer, gépkocsi, légzésfigyelő, babakocsi, egyszerhasználatos pelenka, D vitamin csepp, kis műanyagmotor, és még sok egyéb sem volt, "mégis felnőttek a gyerekek" (persze a gyermekhalálozás sokkal magasabb volt például, tehát más részről meg mínusz volt, de ez ne is érdekeljen)...
Összességében rosszindulatú, és demagóg vagy… de inkább rosszindulatú.

Alexandra írta...

Látom, van egy rajongóm :)

Én inkább gyerekhámot adok a gyerekemre, mint babakocsiban toljam még 3 éves korában is.
Rengeteg pozitívuma van a hámnak és el sem tudom képzelni, vajon milyen károkat okozhat a jellemfejlődésében. De hogy az életét megmenthetem vele, azt igen. Főleg, amikor olyan helyeken kirándulunk, mint Ku-ring-gai, ami nem csupán egy tengerpartból áll.

Alexandra írta...

@Gabi:

Az 55 kg nekem nem áll jól :)

Pötipite írta...

Ó, én nem hiszem, hogy ha majd visszanézi felnőttként a képeket, azt kérdezni, hogy "miért adtatok rám pórázt?", inkább azt, hogy "ilyen frankó helyeken jártam kicsi koromban?" Nagyon cuki és hasznos ez a majmos hám. :)

maisitt írta...

Nekem nem okozott maradandó károsodást. Aki ismer az tudja hogy tök normális kacsacsőrű emlős lettem :)