2010. november 7., vasárnap

Egyenlőséget a kakasoknak!

Micsoda igazságtalanság, hogy a mi önkormányzatunk területén nem lehet kakast tartani (tyúkokat igen), mert lehet, hogy zavarná a szomszédokat.
Ellenben semmilyen rendelet nem tiltja, hogy legyen egy minden nap és egész nap vonyító kutyád.
Mindezt egy olyan környéken, ahol egyébként a hajnali csendben olyan védett madarak hangját lehet hallani, mint a Channel-billed Cuckoo...



A fenti képeken egy currawong eteti a sajátjának hitt Channel-billed Cuckoo bébit.

Ez pedig egy kifejlett példány.

Hangja itt.

Channel-billed Cuckoo magyarul: Sólyomkakukk vagy viharmadár
Pied Currawong magyarul: fojtógébics

3 megjegyzés:

B. Gabi írta...

helló!!!!
"örömmel" olvasom, hogy azért az álomföldeken is vannak hülyeségek... :)
egyébként pedig a címről azonnal a saját Fiam kb. 3 évesen tett nagyvezérhez hasonló felkiáltása jutott eszembe, miszerint:
"És a hernyók jogaival mi lesz?"
:)))) (Persze nem saját kútfőből merítette a kérdést, de akkor is vitathatatlanul megdöbbentően vicces, és bájos volt, azt hiszem kikerekedett szemmel nevettem :)))

Alexandra írta...

Szia Gabi :)
Persze, vannak itt is hülyeségek :)
Elég, ha az ember más ausztrál blogokat olvas, azokból minden kiderül :D
Nagyon jó ez a hernyók jogai! :)))
Minek kapcsán tette fel a kérdést?

B. Gabi írta...

Volt egy kedvenc mesesorozata, ami a földgolyóról, az élővilágról, az állatokról, a növényekről, a tudományokról szólt, egy állat mesélt róla, megvettem Neki videokazettán, amit vagy százszor megnézett, és abban volt egy rész, amiben elhangzott ez a mondat.

Albert mondja, a természet jobban tudja - ez volt a címe.

"Albert a természet világába kalauzol el bennünket. Játékosan mutatja be a Föld élővilágát, megismerhetjük a víz körforgását, a növények és állatok szerepét mindennapi életünkben. Betekintést nyerhetünk az ember okozta természeti károk, és azok következményeibe, és ezzel Albert figyelmeztet arra, hogy óvjuk és védjük bolygónkat."

http://www.divido.hu/index.phtml?op=product&product_id=8902

Nagyon jó kis sorozat volt, egy videokazettán azt hiszem 5-6 rész is volt, ma már nyilván dvd-n lehet megtalálni, ha még egyáltalán fellelhető valahol... én csak ajánlani tudom, nagyon nézhető, érthető, kedves, tanító mese, a gyerekek nyelvén. Kb 3 éves kortól érthető... vagy inkább 4.