2010. július 5., hétfő

Téli fesztivál

A fülöp-szigeteki beszámoló továbbra is várat magára. Részben azért, mert sokáig erőtlennek éreztem magamat bármit is csinálni, részben azért, mert sokáig tart megírni és még nem értem a végére, legfőképpen meg azért, mert rengeteg fotót készítettünk és még sehol sem tartok a kiválogatásában. Na meg jó lenne egy jó tárhelyet is találni, ahova a képeket fel tudom tölteni, onnan meg ide, mert a picassa tárhelyem véges és két blogot nem tudom, mennyi ideig tud kiszolgálni.


Úgyhogy ugorjunk egyet az időben, rögtön a mába, jobban mondva a tegnapi napra.
VargaK oldalán olvastam az Alpesi téli fesztiválról, melynek keretében 10 napra jégpályát nyitottak a St Mary's katedrális előtt. Milyen jó, hogy az ember olvas más blogokat is, mert ebből - TV híján - biztos kimaradtuk volna. 
Fel is pakoltuk kis családunkat és elugrottunk korcsolyázni - amiből végül csak korcsolya néző lett, mert olyan nagy az érdeklődés az eseményre, hogy a jégpályára online előre kellett (volna) a jegyet megvenni. 
Így sem bántuk meg, mert szép napot töltöttünk el a fesztiválon. Volt ott hot dog német kolbászból, savanyú káposztával és sült hagymával, forralt bor és sült gesztenye. Meg még sok más is (pl. paella, jégkása, spirálban sült sült krumpli, fagylalt), de mi csak ezeket kóstoltuk meg. A hot dog és a forralt bor finom volt, jól esett, a sült gesztenye (két adag) soknak bizonyult, ráadásul néhány szem nem is volt rendesen átsülve. (Nem tudom, hogy vajon a sült gesztenye azért annyira tömény és laktató itt, mert nagyobb, mint otthon, vagy valami másban is különbözik? Otthon 6-10 szem simán nem volt elég, itt eltelek tőlük). 

A 600 m2-es jégpályára óránként engedik a népet, 45 perces időtartalomra. A szünetben letakarították a pályát, illetve egy kis jégtánc bemutatót is tartottak. 


A fesztivál mögötti sekély vizű medencében pedig 2 hatalmas vizi labda várja a gyerekeket, amibe belemászva megmozgathatják egy kicsit az végtagjaikat. Zsebi persze még kicsi ehhez a mókához, még az óriás labda látványa sem nagyon kötötte le. A víz annál inkább! :))) Ha rajta múlott volna, simán belemászott volna a hideg vízbe Így csak könyökig merült el és igyekezett minél nagyobbakat pancsolni :)


Aki kimaradt eddig a fesztiválból, van még lehetősége bepótolni. Július 16-án az egész rendezvény átköltözik Bondira (a jegyeket már meg lehet venni), ahol július 25-ig lehet csúszkálni. Augusztus 3 és 15-e között pedig a melbourne-i lakosok örülhetnek az alpesi hangulatnak. 


Steve-nek annyira tetszett az egész, hogy azt mondta, honvágya támadt egy kis osztrák sítúrához, úgyhogy amint lehetőségünk van rá, igazán el kéne tölteni egy-két hetet az osztrák Alpokban :) 

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Alexandra,akkor azt is megsúgom hogy ott a medence alatt egy uszoda van (Cook and Philip park uszoda) remek gyermek medencével és a város egyetlen hullámvizes medencéjével a felnőtteknek :)
vargak

Alexandra írta...

Na szép, ezt is tőled kell megtudnom, nem a férjemtől!
Köszönöm az infót, egyszer ellátogatunk oda is! :)