2010. június 1., kedd

Fejlesztőjátékok gyerekeknek - türelemjáték felnőtteknek

Ötletek a kisfiamtól:

  1. Drága doboz helyett, amin különböző alakzatok vannak kivágva, hogy a kockákat, hengereket, csillagokat a megfelelő lyukon keresztül átdugjuk: mandulamagok és eukaliptusz-levelek beledobálása egy szűk nyakú üvegbe, pl. borosüvegbe. Ha van benne bor, még jobb;
  2. WC papír lehúzása a gurigáról, annak megvizsgálása céljából, hogy hogyan működik a henger. A legjobb akkor csinálni, ha új adag WC papír van feltéve;
  3. Egy gombnyomással átállítani a számítógép képernyőjét vagy megváltoztatni olyan beállításokat, melyek létezéséről nem is tudtál. Természetesen, az egész visszaállítása neked legalább egy órába telik.
  4. Kihúzgálni a papírzsebkendőket a dobozából. Egyszerre csak egyet. De folyamatosan. Garantáltan leköti a gyermeked figyelmét. Amíg az összes zsebkendő ki nincs húzva.
  5. Megnézni, hogy egyszerre hány makadámiadió / mandula / elem fér a szánkba.
  6. Megvizsgálni, hány darab ceruzát / tollat (köztük elsősorban daddy kedvenc tollát, természetesen) lehet ledobni a terasz fa pallózatának rései között.
  7. Megnézni, hogy a mami következetes-e és akkor sem szabad valamit csinálni, ha huszadszorra próbáljuk meg.
  8. Hagyjuk magára a teli felmosóvödröt és a felmosófát egy percre. Gyermekünk pillanatokon belül ott terem és megmutatja, hogyan is kell a fejlesztőeszközöket használni. Ne aggódjunk, hogy vizes lesz, úgy tanul a gyerek, ha maga is próbálkozik.
  9. Ha gyermekünk ordít, miközben mosogatsz, mert azt hiszi, te játszhatsz a vízzel, ő meg nem, ültesd a gyereket a kétmedencés mosogató egyik medencéjébe (persze, a vizet először ereszd le alatta). Ezt akkor is alkalmazhatod, ha csak a konyhában akarsz dolgozni és őt csöndben akarod tudni.
  10. Unatkozol? Engedd meg gyermekednek, hogy lepakolja az összes dvd-t és cd a polcáról. Hidd el, pillanatokon belül végez majd. Neked viszont órákra elfoglaltságot ad. Főleg, ha eredetileg abc sorrendben, témakörök szerint csoportosítva tartottad őket, mert úgy szereted.

(Felhívom a figyelmet a háttérben látható királypapagájra, Károlyra)

2 megjegyzés:

euthymia írta...

nagyon jó :)Károlyt is megtaláltam, bár először keresnem kellett, de ott ablakon túl megvan!!

A szomszéd kisfiú például az üres öblítős és egyéb flakonokkal volt el órákig. Ha "véletlenül" 2-3 darab eltűnt a gyűjteményéből, rögtön észre is vette és nagy "balhé" volt belőle, csak hát muszáj volt néha selejtezni... :)
Szép napokat!!

Vera írta...

:))) nagyon jót nevettem. köszi a tanácsokat, ha ide jutottam mindenképp hasznosítom majd :)