2010. május 31., hétfő

Párkapcsolati tanácsadók

Miért van az, hogy szingli nők adnak párkapcsolati tanácsokat? 
Két ismerősöm / barátom is van, aki ilyesmivel foglalkozik. 
Egyelőre a sokk hatása alatt állok, mert ma fedeztem fel, hogy az egyik ismerősömnek - igencsak fiatal kora ellenére - már a második könyve is megjelent e témában.

Mindketten  tanfolyamokat vezetnek, cikkeket írnak, tévében szerepelnek, ontják az okosságot, hogy hogyan viselkedj a randevún, mit viselj, hogyan légy boldog, mi tesz boldoggá egy kapcsolatot, mitől nő a nő, stb.
Ugyanakkor mindkét hölgyre jellemző, hogy nincs komoly, hosszútávú kapcsolatuk. Egyik kapcsolatból a másikba, de leginkább mégis egyedül. A kapcsolatban töltött idő jelentősen rövidebb, mint az egyedülálló státus. Imádnak kamera / fényképezőgép előtt pózolni. Természetesen anyagilag sikerrel művelik a tanácsadást, de saját maguknál nem igazán működik a tanácsuk... 

Olyan ez, mint főzni tanítani másokat úgy, hogy nem tudsz főzni. Elolvasol egy halom könyvet, klassz éttermekbe jársz, finom ételeket eszel, majd megírsz néhány szakácskönyvet, főzőtanfolyamokat tartasz, miközben a saját konyhádban szalonnás lesz a vizes piskóta, összeesik a felfújt, szétfolyik a tortakrém, megég a csirke. 
Nem furcsa ez???

Egy csomó ember elolvassa az újságok párkapcsolati tanácsait, online cikkeket bújnak, beiratkoznak tanfolyamokra, miközben azok az emberek, akik a sok hülyeséget írják-mondják, a saját életükben párkapcsolati téren totálisan kudarcot vallottak. 

Azt a fiatal nő, akinek immáron két könyve is van - hm, franciásan hangzó írói néven megjelentetve, ezen is el lehet gondolkozni, milyen pszichológiai és/vagy önmenedzselési háttere van -, egy kicsit jobban ismerem. Szülei még az ő születése előtt elváltak, így férfi példakép nélkül nőtt fel az édesanyjával és a nagymamájával. Édesanyja, katolikus lévén, soha nem házasodott újra, barátja sem volt. Elég szigorúan nevelte barátnőmet. Gimnáziumot végzett, de soha nem tanult tovább. Angolul megtanult felsőfokon, ügynökösködött, hálózatot épített. Magánéletének egy szakaszát egy nős emberrel való kapcsolat töltötte ki.
El sem hiszem, hogy a könyvei most egy polcon vannak a Csernuséval és a Szendi Gáboréval...! Nem igazán egy színvonal...

Visszatérve a két párkapcsolati tanácsadással foglalkozó hölgyre: van köztük még egy nagy hasonlóság.
Mindketten egyet akarnak. Álmaik férfiját, aki a tenyerükön hordozza, aki megfelelően gazdag, hogy olyan életet biztosítsanak számukra, melyet elvárnak ("mert megérdemlik"), akik mellett maximálisan nőnek érezhetik magukat, aki utazgatni viszi őket, elegáns étterembe, lovagiasak, virággal és már ajándékokkal kényezteti őket. 


Hm. 
Fel kell mosnom magam.

6 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez olyan, mint katolikuséknál, amikor a pap házasoktatást tart ... :))))

Hableány írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Hableány írta...

Bort isznak és vizet prédikálnak.
De szerintem Csernus sem sokkal jobb, max. képzettebb, de elég "beteg" ahhoz, hogy ő mondja meg a tutit.

Alexandra írta...

@Hella:
Jó a hasonlat :)

@Kaktuszka:
Ahogy mondod, legalább képzettebb.

JuditAu írta...

Woody Allennek van egy jó kis mondása erre: 'Aki nem tudja, tanítja. És aki tanítani sem tud... abból lesz a tornatanár...' :)))

Névtelen írta...

A pap nagyon is sokat tud a gyónásokból. Beszéljetek egy igaz pappal és megváltozik a véleményetek.
Lucja