2012. április 24., kedd

Uszodában

Ezek a képek még januárban készültek. Azóta nem sok minden változott, legfeljebb annyi, hogy a gyerekek nőttek egy kicsit, Sophienak kinőtte a piros fürdőruháját, én meg voltam fodrásznál ;)
















Ebben a korban még nem úszni tanulnak. Egyelőre hozzászoknak a vízhez és megtanulják (illetve beidegződik az a reflex), hogy a víz alatt bent tarjták a levegőt. Legkésőbb két és fél éves korukig elsajátítják, hogy ha beleesnek a vízbe (pl. véletlenül egy medencébe), akkor hogyan jöjjenek ki: hogyan kell megfordulni és megkapaszkodni a medence szélében. Ez Zsebinek már 2 évesen nagyon jól ment, tényleg ügyes volt. 
Pont a múlt héten történt, hogy a medence szélén kellett ülnie, de a játéka beleesett a vízbe, ő meg utánanyúlt volna és ő is beleesett. Nem pánikolt, csak megfordult, megragadta a medence szélét és felmászott a padkára. Mindez annyira észrevétlenül történt (mármint sírás és pánik nélkül), hogy én a másik medencében észre sem vettem, csak az edzője mondta az óra után.


Természetesen soha sem szabad elbíznunk magunkat, a gyerekre mindig oda kell figyelni, akkor is, ha csak a kádban ül. A legnagyobb kincsünk :)

Nincsenek megjegyzések: