2011. június 24., péntek

Így alszanak :)


És emellett megjegyzem - remélem, nem kiabálom el -, hogy legkésőbb este 8-ra mindketten ágyba bújnak, egyszerre, majd pár perc múlva már alszanak is :)
Nem volt ez mindig így, de most már jó ideje ez a rend. Sophie jó hatással volt Zsebire alvási szokásaira :)

6 megjegyzés:

B. Gabi írta...

Óóóóó de bájosak :) És szülőbarát életritmus ;)

Névtelen írta...

Szia! nagyon szerettem az együttalvásos bejegyzéseidet (is), nagyon együtt tudok érteni ezzel a nevelési módszerrel. Viszont most a gyerekek képét látva kérdem, hogy veletek alszanak, vagy hogy altattok? Olvastam, hogy a kisfiad 20 hónapos kora óta külön alszik, de egy szobában veletek...Amiért kérdem az az, hogy az én kis 15 hónaposom is velünk alszik, bár ő aludt sokáig a kiságyában is, velünk is, picinek nem zavarta a külön ágy mostanra viszont nem igen akar ottt megmaradni. Éjjel még nagyon sokat felkel szopizni és félek, hogy később sem fogjuk tudni kiszoktatni a mi ágyunkból (mint ahogy anyu sem tudott anno minket iskolás korunkig a saját ágyunkba átpaterolni minket:-))

Névtelen írta...

egyet értek természetesen, nem együtt:-))))

Alexandra írta...

Pár hónapja Zsebit ágyát odatoltuk a mi ágyunk mellé, az én oldalamhoz, Zsebi most ott alszik velünk együtt, de mégis külön. Előfordult néhányszor, hogy éjszaka bepisilt, ami elég szokatlan volt tőle és ezt láttam a legjobb megoldásnak. Úgy tűnik, ez be is vált :)
Sophie mindig a mi ágyunkban alszik el. Őt csak lerakom, egy kicsit szopizik, aztán hasra fordítom és már alszik is :)
Zsebi nem ennyire a szokások rabja, de általában az ő ágyában alszik el. Néha kitalálja, hogy most daddy oldalán, aztán mégis átmászik az ő ágyába, vagy mint amikor a kép készült, inkább Sophie mellett akart aludni.
Nem altatom, sokszor csak elköszönök tőle és becsukom az ajtót, vagy elalszik, míg Sophiet szoptatom.
Amikor mi is lefekszünk és Zsebi nem a helyén alszik, egyszerűen átteszem az ágyába. Nem szokott erre felébredni.

Klári írta...

Szia Alexandra! Köszönöm a választ! Ügyesek vagytok:-) Én is abban reménykedem, hogy ha eljön az az idő, mikor már teljesen abbahagyja a szopizást és végigalussza az éjszakát, akkor ha a mi ágyunkban alszik is el de át tudom tenni majd az ágyába anélkül, hogy felébredne...jaj, remélem nem lihegem túl ezt az egészet, de még mindig kettősség van bennem ezzel kapcsolatosan:-) (a névtelen iró is én voltam, nem tudom miért lett névtelen, bocsi)

Alexandra írta...

@Klára:

Szerintem ha nem erőltetjük a saját ágyban alvást, nem próbáljuk manipulálni a gyereket ez irányba, akkor magától fog átköltözni.

A szopizással voltam így, hogy amikor Sophie-t vártam, az utolsó pár hónapban szerettem volna, ha Zsebi leszokik róla. Ő viszont egyáltalán nem akart és januárban már feladtam a küzdelmet. Aztán amikor Sophie megszületett, Zsebi már nem ragaszkodott hozzá, megértette, hogy a babának kell a tej, egyik napról a másikra abbamaradt a szoptatás.
Szerintem az ággyal is ez a helyzet.
Csak türelem :)