2011. január 7., péntek

Zsebi olyan, mint

- egy Menő Manó: beszélni még nem tud, ezért csak érdekes hangokat ad és gesztikulál, főleg, amikor az elégedetlenségének ad hangot. Például ma hozta a kis ingét, hogy adjam rá. Ráadtam, de nem gomboltam be. Erre babanyelven elkezdett karattyolni, közben a gombjait babrálta. Begomboltam a legfelső gombot. Na, most lett csak igazán Menő Manó: hajzsili-dzsilaja-jadzsili-jáááá! - mondta, miközben húzta az ingét, mutatva, hogy "a többit is, Mami!" mire begomboltam az összes gombot. 

- mint egy Maugli: az esetek többségében félmeztelenül van itthon, de gyakran leveszi azt az egy szál pólót vagy trikót is. Ilyenkor elégedetten kidülleszti és bőszen simogatja a hasát, néha még mutogat is rá, hogy "baba" :) Amitől igazán mauglis, még csak nem is a meztelenkedés, hanem hogy mindenhova felmászik. Jungel-boy-nak is szoktuk hívni.

- mint Benő (Bam Bam) a Frédi & Béniből (Flinstones): mindig ő a leghangosabb és szívesen kalapál. Bármivel. Ja, és nagyon erős.

- mint egy akrobata: felmászik az asztal tetejére, széttárja a kezeit és arra vár, hogy te felkészülj az elkapására. Kb. úgy, mint a vizes medencébe, csak ott ugye a vízbe ugrana... Itt viszont csak el kezd dőlni, teljesen rád bízva magát, mert TUDJA, hogy elkapod. Még jó hogy..! Elég veszélyes mutatványnak tartom.

- mint egy kis Forest Gump: mindenhova fut. De tényleg.

- mint egy kis szakács. Ha főzök, mindig ott akar ülni a konyhapulton. Nélküle nincs főzés, kavargatás, kóstolás. Reggelente, mire felvágom a gyümölcsöket a müzlibe, már félig be is lapátolja a saját adagját, csak úgy, szárazon. Ha süteményt sütök, folyamatosan kóstolgatja. Ha habot verek, a habverőt mindig ő nyalja le. Ha főzök, kavargatni akarja az ételt. Tegnap, amikor bevásároltunk, a kasszánál ki volt rakva a Junior MasterChef szakácskönyv. Elvett egy példányt és azt nézegette, míg én kipakoltam a bevásárlókocsit :)

- mint egy ezermester. Bármikor bármivel képes fúrni. Az autóban a mobiltöltővel. Itthon egy szimpla fadarabbal. A vasaló szerinte csiszológép. Na jó, a borstörő a kezében botmixerré változik :) Ha viszont a kezébe akad az elektromos csavarbehajtó, azt csak az álmában tudod elvenni tőle :)

- egy kertész. Amikor múlt héten a vásárban voltunk, egyetlen egy dolgot akart megvenni: a virágokat a növényárusnál :)

- egy rendmániás: időnként alig lehet arról lebeszélni, hogy az autóban lévő kis seprűt és lapátot ne hozza magával. Ha itthon vagyunk, behozza a parfist / mopot, amire épp szükség van és takarít. A piszkos edényeket kiviszi a szobából a konyhába vagy odaadja neked, hogy vidd ki.

- egy vízmániás. Ha esik az eső, kimegy, hogy aláálljon. Ha lát egy pohár vizet, keres valamit, amibe átöntheti. A pocsolyába belesétál. Az üres kádba belemászik, hogy fürdeni akar. A medencébe félelem nélkül beleugrik.

- egy cipőmániás. Az ő cipője, a daddy cipője, a mami cipője, más cipője - édes mindegy. A lényeg, hogy felpróbálja őket. Általában ő akarja eldönteni, melyik cipője legyen rajta.

- akinek szelektív hallása van. Csak azt hallja meg, amit ő akar. Az olyan utasítások, mint pl. "állj meg! gyere vissza!" garantáltan a "nem hallottam" kategóriába esnek. Ha viszont csipog a konyhai időjelzőm és azt nem kapcsolom ki rögtön, hangos "mama! mama! mama!" kiáltással adja a tudtomra. Lehet, hogy a maminak is szelektív hallása van? :)









3 megjegyzés:

B. Gabi írta...

Teljesen jó, az lenne az ideális, ha minden kisgyerek ilyen lehetne, ennyi lehetőséget, és szabadságot, nyugodt körülményeket, ingergazdag környezetet kaphatna. Öröm nézni, és olvasni :) Ha meg lesz a Hugi, és Ő is eléri a járós-futós korszakot, a portátok szét fog durranni a szeretettől, és a pozitív töltéstől :) Zsebiből nagyon egészséges, kiegyensúlyozott, tiszta eszű, és ép gondolkodású ember lesz. A Forrest Gumpos hasonlattal már én is éltem, tényleg mindig fut!
Kérünk videót minden bekezdéshez! (Főleg a "mindent babanyelven kommentálóshoz :))) De a többihez is!!! :)

Mackómama írta...

Sztem teljesen normálisan, "üzemszerűen" működik. Jó hogy megörökíted ezeket, mert pillanatokon belül le fog szokni a rendrakásról, a főzésről, a takarításról.
Ez a legszebb férfikor, hidd el! :-)
Milyen jó lesz visszaolvasni, amikor nyegle kamasz lesz! És rendetlen, mosdatlan, hosszú hajú, feledékeny stb.

Alexandra írta...

@Gabi:
Igyekszem videókat is feltölteni, mert van néhány :)

@Mackómama:
Annyira tele van energiával és annyira független, de közben annyira sokoldalú és vidám gyerek :)
Már alig várom, hogy beszéljen, akkor azért csak könnyebb lesz megérteni :)
Egyelőre még nagyon szép kor ez, az biztos :)